Szerkesztőinktől

Borítókép: L. Ritók Nóra: Téli álom

________________________ //_________________________

Aktuális hírek/események

MINDENKINEK
-“ÁMOR NYILA” – vers- és prózaíró pályázat-
01.23 – 03.18-ig
palyazat@verslista.hu

Kiíró: KORTÁRS MAGYAR IRODALOM – BARÁTOK VERSLISTA
Kategória: irodalmi, vers és próza

Beérkezési határidő: 2023. március 18. (szombat) éjfél.

Beküldési cím: palyazat@verslista.hu
(Tárgy: ÁMOR NYILA – Szerző Neve)

1. A Kortárs Magyar Irodalom – Barátok Verslista pályázatot ír ki az alábbi témakörökben: “ÁMOR NYILA”.
2. Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók – kortól és foglalkozástól függetlenül bárki – kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.
3. A pályázat keretében a pályázók korlátlan számú művel pályázhatnak. A pályázati írásoknak a fenti témáról kell szólnia. Egyik írás se haladhatja meg a 20 (!) oldalt (tehát nem csak 1-2 oldalas írásokat várunk, hanem érkezhet-nek ennél terjedelmesebbek is.)
4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, telefonszámot, teljes valódi nevet – és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván – is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a KMI ill. a Barátok Verslista által.
(A NYILATKOZAT SABLONT az ÍRÁS BEKÜLDÉSE UTÁN MEGKÜLDJÜK – csak azt fogadjuk el!)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban – Times New Roman betűtípussal, 12-es betű-nagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a palyazat@verslista.hu címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2023. március 18. szombat éjfélig. A levél tárgya minden esetben ez legyen: “ÁMOR NYILA – SZERZŐ NEVE“! A BEKÜLDÖTT ÍRÁS minden esetben így kezdődjön: Írói Név: Írás címe!
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az anisse@verslista.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.
A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk: Barátok Verslista 8263 Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2023. március 20-ig meg kell érkezniük a fenti címre.
Aláírt, postán visszaküldött Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.
6. Nevezési díj: 1500 Ft/írás!
KÉRJÜK a pályázókat, hogy csak abban az esetben induljanak, ha a nevezési díjat IDŐBEN rendezni tudják!
7. A pályázatra beküldött írások a beküldési határidő lejárta után egy ingyenes – bárki által letölthető -, PDF formátumú kiadványba kerülnek be. A kiadványt a http://poeta.hu/ingyenes honlapról lehet majd letölteni.
8. Pályadíjak:
A pályázaton az első helyezést elért írás írója a KMI/VPM ill. a Kortárs Magyar Irodalom – Barátok Verslista által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben. A második helyezett 7 ezer, a harmadik helyezett 5 ezer Ft értékben kap irodalmi kiadványokat!
9. Eredményhirdetés (várhatóan): 2023 április végén lesz. A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.
10. További információ az anisse@verslista.hu címen kérhető.

Baranyai Attila
attila@vpm.hu

GY sora ez legyen: FOLYÓIRAT – Szerző neve (!) A folyóirat friss számai itt olvashatók: http://kepzeldel.hu/kepzeld-el-irodalmi-folyoirat-2020-2024


CSAK TAGJAINKNAK
AKROSZTICHON 25.
01.30 – 02.05-ig
verslista@googlegroups.com

Kedves Barátok!

Az AKROSZTICHON játékban a verssorok kezdőbetűi adottak, költsetek hozzá verset (lehet prózajellegű mondatok sora is). Az igazán sikeres akrosztichon vers /próza tartalmilag is kapcsolódik a megadott szóhoz, mely most ez:

HAJÓTÖRÖTT

Tehát egy 10 soros alkotást várok tőletek , melyben a sorok kezdőbetűi már adottak. Több írással is pályázhattok. A megadott kezdőbetűket ti is emeljétek ki, és kérlek benneteket, ne felejtsetek el címet is adni írásotoknak!

A beküldési határidő: 2023. február 5. vasárnap (éjfél) A tárgy így nézzen ki: AKROSZTICHON 25. – Szerző neve: Írás címe Írásaitokat erre az e-mail címre küldjétek: verslista@googlegroups.com Jó alkotást: Kutasi Kati

“A Verslista által kitalált ill. kiírt játékok/pályázatok értékelésre kerülnek (vagy szakmai zsűri vagy közönségszavazás által, sorszámmal [név nélkül) a játék/pályázat tiszta lefolytatása miatt a játékra/pályázatra beküldött írások a játék/pályázat eredményhirdetéséig máshol nem jelenhetnek meg! Az eredményhirdetés után az írásaikat a szerzők bárhol közölhetik/megoszthatják! Ha valamely írás mégis megjelenik értékelés/megjelenés előtt máshol (akár más kiadványban, akár valamely más társaság/szerző levelezőlistáján, honlapján, közösségi oldalán…) az adott írás ill. az adott szerző kizárásra kerül a Verslistás játékból/pályázatból/megjelenésből. Ha valamely szerző többször is megszegi az adott szabályt, akkor a Verslistáról is kizárásra kerülhet operátori döntés alapján.”


Megújult a Poéta Irodalmi Portál

A honlap sok ingyenesen letölthető irodalmi kiadványt tartalmaz.
Friss pályázatokkal ill. azok eredményeivel is találkozhatsz az oldalain.

A honlap címe: http://poeta.hu


Megújult a Képzeld el… című irodalmi folyóirat honlapja

A honlapon sok KMI-Verslistatag írásával találkozhatsz.
A folyóiratok terjedelme 40-80 oldal.
A folyóiratok ingyenesen letölthetők PDF formátumban a honlapról.

A honlap címe: http://kepzeldel.hu


Megújult az Irodalom Feketén-Fehéren folyóirat honlapja

A honlapon jópár szerző 40 oldalas kiadványával/írásával találkozhatsz.
A folyóiratok ingyenesen is letölthetők PDF formátumban a honlapról.

A honlap címe: http://poeta.hu/feketen-feheren/