Szerkesztőinktől

Borítókép: Kutasi Horváth Katalin fotója

________________________ //_________________________

Aktuális hírek/események/
információk/játékok….

________________________ //_________________________Megújult a Poéta Irodalmi Portál

A honlap sok ingyenesen letölthető irodalmi kiadványt tartalmaz.
Friss pályázatokkal ill. azok eredményeivel is találkozhatsz az oldalain.

A honlap címe: http://poeta.hu


Megújult az Irodalom Feketén-Fehéren folyóirat honlapja

A honlapon jópár szerző 40 oldalas kiadványával/írásával találkozhatsz.
A folyóiratok ingyenesen is letölthetők PDF formátumban a honlapról.

A honlap címe: http://poeta.hu/feketen-feheren/


Megújult a Képzeld el… című irodalmi folyóirat honlapja

A honlapon sok KMI-Verslistatag írásával találkozhatsz.
A folyóiratok terjedelme 40-80 oldal.
A folyóiratok ingyenesen letölthetők PDF formátumban a honlapról.

A honlap címe: http://kepzeldel.hu“PÁLINKA” – vers- és prózaíró pályázat – 2021

Kiíró: KORTÁRS MAGYAR IRODALOM – BARÁTOK VERSLISTA

Pályázat címe: “PÁLINKA”
Kategória: irodalmi, vers és próza
Beérkezési határidő: 2021. november 20. szombat éjfél.
Beküldési cím: palyazat@verslista.hu (Tárgy: PÁLINKA)

1. A Kortárs Magyar Irodalom – Barátok Verslista pályázatot ír ki az alábbi témakörökben: “PÁLINKA”.

2. Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók – kortól és foglalkozástól függetlenül bárki – kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.

3. A pályázat keretében a pályázók korlátlan számú művel pályázhatnak. A pályázati írásoknak a fenti témáról kell szólnia. Egyik írás se haladhatja meg a 20 (!) oldalt (tehát nem csak 1-2 oldalas írásokat várunk, hanem érkezhetnek ennél terjedelmesebbek is.)

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, telefonszámot, teljes valódi nevet – és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván – is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a VPM ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon illetve a Kortárs Magyar Irodalom – Barátok Verslista ill. a VPM esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban; valamint hogy a beküldött írás pdf-ben is megjelenhet. Beleegyezik továbbá, hogy az írás felkerülhet előadó által felolvasva a FB-ra ill. a YouTube-ra is.

(A Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban – Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a palyazat@verslista.hu címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2021. november20. szombat éjfélig. A levél tárgya minden esetben ez legyen: “PÁLINKA”! A BEKÜLDÖTT ÍRÁS minden esetben így kezdődjön: Írói Név: Írás címe!

A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.

A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:

Barátok Verslista 8263 Badacsonytördemic, Római út 84.

A nyilatkozatnak legkésőbb 2021. november 30-ig meg kell érkezniük a fenti címre.

Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 1500 Ft/írás!

KÉRJÜK a pályázókat, hogy csak abban az esetben induljanak, ha a nevezési díjat IDŐBEN rendezni tudják!

7. A pályázatra beküldött írások a beküldési határidő lejárta után egy ingyenes – bárki által letölthető -, PDF formátumú kiadványba kerülnek be. A kiadványt a http://poeta.hu/ingyen honlapról lehet majd letölteni.

8. Pályadíjak: A DÍJAK ÖSSZEGE MEGEMELVE!!!

A pályázaton az első helyezést elért írás írója a VPM ill. a Kortárs Magyar Irodalom – Barátok Verslista által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.

A második helyezett 7 ezer, a harmadik helyezett 5 ezer Ft értékben kap irodalmi kiadványokat!

9. Eredményhirdetés (várhatóan): 2022 januárjában lesz.

A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.

Szeretettel üdvözöl:
Baranyai Attila
attila@vpm.hu


CSAK TAGJAINKNAK

PUNDURKÁLLATOK 05. – október 10-ig – verslista@googlegroups.com

Göllönt Janka alkotása

Kedves Barátok!

Ismerjük és megszerettük a pundurkákat. Ha álmotokból felébresztünk benneteket, akkor is tudjátok, hogy 4 olyan verssorról van szó, ahol 6, 5, 4, és 3 szótag követi egymást. Mivel állatokról szólnak majd a pundurkáitok, a játék neve Pundurkállatok lett, ezen a héten a POLIP a téma, versetekben szerepeljen lehetőleg az adott állat neve, de mindenképpen egyértelmű és félreérthetetlen legyen, hogy melyik állatkáról is van szó!

Írásaitokat ide küldjétek:
verslista@googlegroups.com
A beküldési határidő:
2021. október 10. vasárnap (éjfél)
A tárgy így nézzen ki: 
Pundurkállatok 05. – Szerző neve: Írás címe

Jó alkotást kívánok mindenkinek: Kutasi Kati

“A Verslista által kitalált ill. kiírt játékok/pályázatok értékelésre kerülnek (vagy szakmai zsűri vagy közönségszavazás által, sorszámmal [név nélkül] ) a játék/pályázat tiszta lefolytatása miatt a játékra/pályázatra beküldött írások a játék/pályázat eredményhirdetéséig máshol nem jelenhetnek meg! Az eredményhirdetés után az írásaikat a szerzők bárhol közölhetik/megoszthatják! Ha valamely írás mégis megjelenik értékelés/megjelenés előtt máshol (akár más kiadványban, akár valamely más társaság/szerző levelezőlistáján, honlapján, közösségi oldalán….) az adott írás ill. az adott szerző kizárásra kerül a Verslistás játékból/pályázatból/megjelenésből. Ha valamely szerző többször is megszegi az adott szabályt, akkor a Verslistáról is kizárásra kerülhet operátori döntés alapján.”