A Sodrásban 2021 c. antológiában megjelent írások – 2021

Leltár vacsoránál

1 db vacsoraasztal
1 db színes, virágos terítő
1 db csatos sörösüvegből kialakított váza művirággal
2 db kiskacsás mélytányér
2 adag hideg, tojáshabos málnaleves
12 kanálnyi élvezet fejenként
2 fő szerelmes
23 db szerelmes pillantás
29 db boldog mosoly
1 db szenvedélyes csók
1 db életre szóló kötelék

Egy leköszönő igazgató dala

Mosolygó emberek,
Bizakodó kezdetek,
Összetartó társaság,
Munkahelyi szorgosság.

Felvirágzó iskola,
Sok jó gyerek ment oda,
Főnök helyett vezető,
Független és erős nő.

Értékeket adunk át,
Szeretjük az iskolát.
A megszokott keretek,
De jó is volt veletek…

Randikalauz világjárvány elé

     Már-már rutinszerűen zajlanak ezek a randizások. Társkereső oldal: köszönés, rövid adatcsere néhány alapvető információról, érdeklődés, a szokásos udvariassági körök. Mondjuk, a humor az nálam alapbeállítás, így ha valaki ezzel nem rendelkezik, akkor udvariasan továbbállok. Ezúttal ebben (is) szerencsém volt, így jöhetett az élő randevú.

     Közhelyes találkozási pont: a Deákon a templom előtt. Onnan bármerre lehet menni, akkor még étterembe is, illetve a Duna-partra, vagy csak úgy lófrálni a belvárosban. Az érkezés pontos, a valós megjelenés lefedi a képeken látott személyeket mindkét részről. Itt is megvannak a bevett körök, de azért az udvariaskodás nem tart olyan sokáig, mint az online térben, hamar el lehet kezdeni a csipkelődést, egyúttal a bókolást is. Ha ezek nem működnek, vagy esetleg sértődésre kerül a sor, akkor nyilvánvaló, hogy nem egymásnak vagyunk teremtve.

     Az útvonal egyeztetése hamar megtörténik, egyik fél részéről sincs túlzott dominancia a beszélgetés irányítását illetően. A cél egy cukrászda, ám legyen. Nem vagyok nagyon édesszájú, de végül is oda még be lehet ülni beszélgetni, és az asztalnál le is lehet venni a maszkot. Ott sejlik fel az a mosoly, amely teljesen magával ragad. Hát, igen, itt már nemcsak a mondanivalóra kell figyelni, hanem arra is, ami a másikban megfog. Például a haja vagy a mosolya. Aztán már észre se veszem magam, és olyan fontos dolgok kerülnek elő a beszélgetésben, ami a cukrászda után a Budai Várban folytatódik séta közben, mint a jövőkép, a „holszeretnénkélni” vagy a gyermekvállalás. Első randin. Bumm, lehet, ez kicsit erős. Na, sebaj, az este hátralevő része is mesés. Siker!

     Csak az a baj, hogy ezt követően megint karanténba kell vonulni hónapokra, de legalább folytatódhat az ismerkedés, még ha csak a négy fal között is…

(Keszy-Harmath Dániel)