Péter Erika
 Mindörökké mosoly

Idézet Péter Erika önvallomásából:

"Számomra a versírás az önterápia legcsodálatosabb formáját jelenti. Eljuttat a szorongástól a megnyugvásig, a kételytől a hitig, a gyengeségtől a tetterőig."

Péter Erika: Arckép

Mosolyom
magányba zárt
néma szenvedés.

(részlet)

Kritika-részletek a kötetből a költőnőről:

Költőnek születni kell, szokták mondani az irodalomtörténészek, és ez legalább annyira igaz, mint a talentumok predesztinációjáról szóló példázat. Igen, ha valaki tehetséggel van megáldva, az még csak az első feltétel...

...Ideje felfedezni őt, mint költőt.

Kántor Zsolt

Péter Erika verseiben a szeretet a költői beszély nyelve. A lét, az emberi létezés örök, nagy kérdéseit firtatja, még akkor is, ha a megragadott pillanat úgy tűnik, mintha az örökkévalóságból kiszakított rész lenne csupán. Minden bizonnyal igaza van...

Balázs Tibor

Péter Erika, aki a Pápai Ezüst Toll Irodalmi Díj nyertese, bemutatkozáskor többek között ezt írta a Barátok Verslistára: '2005 szeptemberben jelent meg önálló verseskötetem, melynek "Mindörökké mosoly" címet adtam.' (Accordia Kiadó)
A 17. Verslista találkozón Békéscsabán, amit ő szervezett, volt alkalmunk többet is megtudni a kötetről. Sőt, nekem átadott egy dedikált tiszteletpéldányt drága új barátom, testvérem az asszonyi sors-megpróbáltatásokban. Így, azóta is forgatom, lapozgatom, olvasom. Mindannyiszor érzelmileg felkavar, szembesülök Erika őszinteségével és tehetségével. Ha olyan verset olvasok, aminek számomra az a hatása, hogy beleborzongok, nos akkor a vers meghatározóan fontossá válik. A "Mindörökké mosoly" c. kis kötetben, nem egy vers teszi rám ezt a hatást. Egy asszony sorsa, mély fájdalma, boldogító szerelme, érzelmei válnak nyilvánvalóvá, egy olyan emberé, aki szívből ír, született tehetséggel. Mindenkinek ajánlom sok szeretettel.

Femis

A kötetről bővebben itt lehet érdeklődni:

erikahangon@t-online.hu

Tiszta szívvel gratulálunk Erikának! Mindenkinek szeretettel ajánljuk a kötetet!