HANYECZ ISTVÁN - STEFANICUS HUNGARIKUS FIRKÁSZ

NAPFOGYATKOZÁS ETELKÁVAL A DUNA PARTJÁN

Idézet Hanyecz István leveléből 2005. december 15. 11:07:

Engedjétek meg, hogy megosszam saját örömömet veletek. Elkészült az első önálló Verses kötetem és már az üzletekben is van Karácsony előtt. Gondolom már sokan tudjátok és sokak már gratuláltak is különböző fórumokon. Köszönöm szépen mindenkinek a Jó kívánságokat és a gratulációkat ennek ellenére azért még egyszer közzéteszem, hogy megszületett az első önálló magyar Verseskötetem!

Címe : NAPFOGYATKOZÁS ETELKÁVAL A DUNA PARTJÁN

Nagyon boldog vagyok és remélem, hogy őszinte szóim, szeretetem könyvemen keresztül eljut hozzátok Hangos gondolatként. Fogadjátok oly szívvel amilyennel én ajánlom Tinéktek Isten áldásával kívánom, hogy álmaitok valóra váljanak nektek is, úgy legyen, Isten engem úgy segéljen.

A KÖLTŐ SOSEM NAIV, CSUPÁN EMLÉKEZTET

A szerkesztő ajánlója

- részlet -

Hanyecz István, mint Stefanicus Hungaricus Firkász, egyéni stílusban írt, és ír többek között: haikukat, négysorosokat, elbeszélő költeményeket... Emlékeztet. Hagyományt véd.... Kedves Olvasó, ha néha egy-egy verset e könyvből elolvas, emlékezhet magyaros, régies szószövéseinkre. S ha furcsán érzi magát olvasás közben, azért fordulhat elő, mert a régi magyar szójárásainkat kezdjük elfeledni. Hanyecz Istvánnak, mint író és költő embernek így foglalom össze gondolatmenetét:

A költő sosem naiv - csupán emlékeztet! Vagy segít emlékezni. Egy hatalmas és hosszú "személyes imakönyv" az, amit a kezünkben tartunk: nem csak a költő életéért, a barátaiért, szeretteiért, hanem minden emberért e Földön.

Magyarország, 2005. október 10.

Szőnyi Bartalos Mária

Az - ÍRÓ KILENCEK - Élő Magyar Írók, Költők Nemzetközi Köre alapítója és főszerkesztője; költő, író, kritikus; speciális tudományok nemzetközi szintű előadója és konzulense."

Egy vers a kötetből:

MOTTÓ

Kegyetlen, félelmetes ősesők viaskodnak
ember s természet felett;
kérdezem halkan önmagamban istent:
mitévő legyek ebben a lezüllött világban...

ébredj alvó emberiség és emelt fővel
nézz szembe saját magaddal!
lásd, a világ olyan, amilyen te vagy.
tanulj meg végre becsülni önmagad.

- stefanicus hungarikus firkász
- Svédország

Egy decembervégi napon, nálam is bekopogtatott a postás, ezzel a borzongató kötettel. Igen, így gondolom, borzongató és szívet melegítő is egyben. Pista könyve a szeretetről és a barátságról szól. Sorai olyan tiszták, mint egy hegyi patak, mint amilyen tiszta maga az ember, az alkotó. Örömmel fogtam a kezembe, és örömmel lapozok benne azóta is. Mindenkinek szeretettel ajánlom!

Fuchs Éva, Femis

Kötet szerkesztője és korrektora - Szőnyi Bartalos Mária, a kiadványt Csanádi Ibolya festőművész grafikái díszítik.

A 164 oldalas kötet 2000 Ft-os áron,  megrendelhető az alábbi címeken:

Baranyai Attila -  anisse@freeweb.hu
 

8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

Tiszta szívvel gratulálunk S. H. Firkásznak! Mindenkinek szeretettel ajánljuk a kötetet!