Kamarás Klára:
 Arcok a múltból & Ólomból szőni pilleszárnyat...

Egy kép az irodalmi estről

ÚJ KÖTET!!!!

2006. május

Idézet Sida hozzám írt leveléből: 2006. január 18. 0:21

"Meglepetésnek szántam, hogy január végén, hamarosan megjelenik Arcok a múltból címmel egy kis kötetem. Az eddigi elbeszéléseim egy része lesz benne. Jövő héten 27-én, irodalmi est lesz a helyi könyvtárban az írásaimból, most pénteken próbálunk. Én választhattam ki az anyagot, de nem tudom elképzelni, hogyan lesz. Remélem jól sikerül, vagy legalább elviselhetően. Már nincs visszaút. Kiplakátolták és a kábel tv bemondta. Gondolom sokan látták, mert amerre járok az utcán mindenki mosolyog rám. Majd csak túlesek ezen is, mint már annyi mindenen. Mellékelem a külső borítót. Színben is szerény, mint a tartalma. Szürke -fehér fotomontázs. Nem én terveztem, hanem Harmath Péter Torontóban. Régi barátom..."

Azután másnap megérkezett a Meghívó is:

A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár - Szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2006. január 27-én 17 órára Kamarás Klára >Arcok a múltból< című irodalmi estjére.
Helye: Városi Könyvtár, Letenye.

Megvallom, még nem volt szerencsém kezembe venni és belelapozni Sida novellás kötetébe. Mégis tiszta szívvel, őszintén merem mindenkinek ajánlani első novellás kötetét. A bátorságot onnan veszem, hogy ismerem az alkotót, és ismerem novelláit, verseit is. Nemcsak, hogy ismerem, de nagyon szeretem is őt, ahogy él, ahogy alkot. Úgy érzem Kamarás Klára bármihez fog, bármiben ténykedik, az mindig arannyá változik a kezében. Művészi érzéke van hozzá. Tisztelem, becsülöm szerénységét és tudását, a módot ahogyan él és ahogyan alkot. Mindenki példaképe lehet. Így azután azt tanácsolom, fogjátok kezetekbe minél többen a novelláskötetét, ami életének felvillanásai. E pár ajánló sort nem kellett megfogalmaznom, a szívem súgta, amúgy spontán....

Femis

Idézet Péter Erika leveléből: 2006. április 14. 8:46

Kedves Versbarátok!

Végre szakítottam időt és elolvastam K. Klára Arcok a múltból című elbeszéléskötetét. Kezembe vettem, s le sem tudtam tenni. Üzenem: A szó jó értelmében felkavaró és elgondolkodtató. Közvetlen és mértéktartó. Humoros, groteszk és egyszerre megható.
Ezek az ellenpontok teszik pergővé, fordulatokban gazdaggá. Nem tudok választani, hogy melyiket szeressem jobban. Juszti nénit? Fülöpöt? Olgát? Veronikát? Minden figurája itt volt, itt szuszogott a közelemben. Éreztem a leheletüket, láttam a szemüket.
Gratulálok és köszönöm! Erika

Örömmel tudatom veletek, hogy a héten pillangó rebbent hozzám Pécsre. Elhozta, kedves barátom Kamarás Klára új verskötetét Ólomból szőni pilleszárnyat... címmel. A címlap Kaskötő István munkája.  Idézet a hátlapról Végh Sándor Juhász Gyula díjas költő szavaiból: "A mesék világát vetíti elénk, mint egy selymes köntöst, az érzelmek vágyát, a tiszta vágyat a szerelemre, úgy, ahogy csak egy Nő tudná adni, oda is adná teljesen, de valamiért sokszor nem lehet, vagy ha mégis, akkor az álmokba visz. Melegségében benne van az összes tudása, ajándékát önzetlenül adja át az olvasónak."

Kamarás Klára: Dalolj rigó!

Ha úgy érzed, nehéz az életed,
mert senki nem hallgatja éneked,
meghalt a vágy, kihűlt a szerelem,
akkor gondolj rám és dalolj nekem!
Füledbe súgom halkan: élni jó...
Dalolj rigó! Dalolj nekem rigó!

Mindkét könyv megrendelhető 800-800 Ft + postaköltség áron itt:

sida@gylcomp.hu

Tiszta szívvel gratulálunk Sidának! Mindenkinek szeretettel ajánljuk a köteteket!