Akció!

1-3. Bodó Csiba Gizella [KMI A 031-033] (3 kötet együtt!)

Original price was: 5.400 Ft.Current price is: 3.600 Ft.

1-3. Bodó Csiba Gizella [KMI A 031-033] (3 kötet együtt!) – 2024 – A5, keménytáblás b. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

 

20 készleten

Cikkszám: 1-3-bodo-csiba-gizella-kmi-a-031-033-3-kotet-egyutt Kategóriák: , , Címke:

Leírás

1. Bodó Csiba Gizella: Az ég a földdel összefolyt
Bodó Csiba Gizellának a 2011-2012. évben született verseit tarthatjuk ezúttal a kezünkben. Emlékek, hangulatképek, “gondolatrepeszek”, felismerések révén körvonalazódik előttünk a számvetés, az önértelmezés.

2. Bodó Csiba Gizella: A szépség örömhíre
A szépség megélése misztikum, megvilágosodás, egy komoly és hosszú lelki utazás. Ennek a belső, elvont, érdekes, vallomásos útnak tanúi lehetünk. Az évszakok, a természet, az ünnepek fenséges gyönyörűsége tárul fel ebben a könyvben.

3. Bodó Csiba Gizella: Miniatűrök
A kötetben rövid, tömör bölcsességek, summázatok, aforizmák, gondolattöredékek, egyfajta “könyvjelzők” mellett “gondolatszikrákat” is találunk fájdalomról és szeretetről.

Kedves Olvasó!
 
     Az írás – számomra – olyan, mint az egészséges levegővétel: frissítő, felüdítő, és kihagyhatatlan! Másfél év – amolyan – gondolatszünet után becsengettem végre magamnak, és elindult a magyarórám, hogy “fogalmazás” házi feladataimat elvégezzem. Nagyon jó érzés volt, mintha kómából ébredne az ember.
     Így történt, hogy első mondatomat megfogalmaztam és leírtam: “Könyveket kell összeállítanom!̎̎ Volt, ami már régen készen állt, csak papíralapú könyv formában még nem jelentkezett! Ezek most bővített formában kerülnek a Tisztelt Olvasó elé.
     Most éreztem annak fontosságát, hogy a könyveim mind kerüljenek kézzel fogható formába, hogy bárhol, bármikor beletekinthessenek.
     Tisztelem a technikát és élek is vele, de találkozásaim a huncutságaival – ez adta ezt a gondolatot. Ma, amikor néha kétszázéves, vagy még korosabb könyvekbe áhítattal belelapozom, akkor úgy érzem, hogy nem egészen az én formám az, ami bármelyik pillanatban eltűnhet, vagy eltüntethető!
     Ezzel a két mondattal inkább csak az optimizmusomat akarom erősíteni, hogy igenis megmarad a Földünk egészségesen, nem éri támadás semmilyen visszavonhatatlanul pusztító erőktől, s akár kortársaim könyvei, alkotásai is megélnek akár kétszáz esztendőt is valahol egy könyvespolc poros sarkában. Ez nagyon fontos gondolat, azt hiszem.
     Kívánok Önöknek békés, olvasós délutánokat, s a jövő olvasóinak, hogy a megsárgult lapokon találjanak évtizedek múlva is érdekes, újat mondó gondolatokat.
     Szeretettel köszönöm megtisztelő figyelmüket, remélve, hogy belelapoznak a könyvekbe.
 

   (Bodó Csiba Gizella)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„1-3. Bodó Csiba Gizella [KMI A 031-033] (3 kötet együtt!)” értékelése elsőként