Domokos Edit: Felhőmadár [KMI M 009]

2.000 Ft

Domokos Edit: Felhőmadár [KMI M 009] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

5 készleten

Leírás

Domokos Edit: Felhőmadár

Domokos Edit Felhőmadarában hatalmas erejű, ám ellentétes érzések kavarognak. Nyíló virágok illata leng, zöld rétek, elbűvölő havas hegyek merednek. Lelke az égbe kapaszkodik, a fellegek közé, de vágy-ólmai a földre húzzák. Melegséget áraszt, s ő maga is erre áhítozik, de a fény kihuny, minden elillan, minden egész darabokra hullik… Bár a lemondás és a tűrés korlátai közé szorult, a derűt sugározza!

A költő álmaiból szőtt valóság gyakran szertefoszlik, mint ahogy a felhők is változtatják alakjukat, messze úsznak, s olykor elszórják bánatukat, mintha siratnák a földi lelkeket. Kételyek kötik gúzsba, elkomorodik az ég. Érzései hullámvasútján utaztat minket, miközben elgondolkodunk, s fájón rezdül a szárnyunk, hisz vele repülünk!

Kutasi Horváth Katalin

***

Az írás mellett szívesen fotózom. Sokszor belelátok képeket a felhőkbe. Most is így történt. Egy pillanat műve volt, míg “átrepült” a felhőmadár az égen, és én elkaptam ezt a pillanatot.

A pécsi Szivárvány fotóklub részeseként, a klub vezetőjének elküldve a képem, ezt írta Csizmadia Sándor: “Csodás! Minimal art, három fő eleme van. Felhő, hegy, magányos fa. Írd meg haikuban!” – Így adottá vált egy alapötlet, a többit pedig lelkem rezdülései diktálták.  Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Domokos Edit

Borító: Domokos Edit – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Domokos Edit: Felhőmadár [KMI M 009]” értékelése elsőként
>