M. Simon Katalin: Egyszer egy időben – mesekönyv [KMI A 008]

5.000 Ft

M. Simon Katalin: Egyszer egy időben – mesekönyv [KMI A 008] – 2023 – 32 oldal, keménytáblás b. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

 

Elfogyott

Leírás

M. Simon Katalin: Egyszer egy időben – mesekönyv 

M. Simon Katalin kedves, közvetlen hangon, választékos szókinccsel tárja elénk az erdélyi, székely ízekkel fűszerezett, mozgalmas, fordulatos, természetközeli történeteit, melyek sokszor megszokott mesei szereplőket és fordulatokat elevenítenek ugyan meg, de igen változatosan, s a modern köntösben frissítően hatnak.
Ezek a mesék gazdag érzelemvilágba varázsolnak, csodaforrás fakad bennük, a csalafinta róka mellett beszélő, bölcs korsó, szelekótya szél – általa az eredetmesék, mítoszok világában találjuk magunkat –, csintalan palacsinta vagy épp egy emberi lélekkel megáldott, elvágyó marabu jelenik meg, több tárgy és erdei állat bőrébe bújva az ösztönöket, a kiszolgáltatottságot, a melegséget nyújtó gondoskodó szeretetet is megélhetjük, magunkra, saját érzéseinkre ismerhetünk.
Az elsősorban gyerekeknek szóló mesekönyv végén a felnőttek figyelme is fontos felismerésekre irányul: mekkora kincs is az idő és a lelki tisztaság!

 (Kutasi Horváth Katalin)

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„M. Simon Katalin: Egyszer egy időben – mesekönyv [KMI A 008]” értékelése elsőként