Vitos Irén

2023
2022
2021
2020


20 hozzászólás a(z) “Vitos Irén” című bejegyzéshez

Kedves Irénke! Nagyon örülök, hogy itt is olvashatom megérintő, bájos versedet! Az Egymásnak lenni című érzelmes, ‘bújós’ hangulatú költeményed ismét megmutatja, milyen mesterien ábrázolsz, hangulatokat és érzelmeket. Szeretettel, szívből gratulálok ehhez is!

Kedves Irénke! Halvány álmokon című versed szintén azok közé tartozik, amelyek lelkivilágodnak, érzésvilágodnak egy aktuálisan vagy folyamatosan jelenlévő állapotát jellemzik, írják le. Ez jelen esetben is elég nyomasztó és lehangoló, ha az emberi szempontot nézzük. Viszont nagyszerűen ábrázolod, az általam, nem egyszer megcsodált sajátosan ‘vitosi’ képi, gondolati kifejezéseiddel!
Szeretettel Gratulálok most is ehhez a frappáns remekművedhez!

Kedves Irénke! Olvasom a Halvány álmokon című versedet. Gondolom, ez újabb szerzemény lehet… vagy csak én nem ismertem még. Nekem úgy tűnik, hogy az önkeresés, önvizsgálódás témakörében itt már kevésbé zaklatott hangulatot, érzéseket kapunk. Nyugalmasabb, letisztultabb a szürreális hangulat, állapot is. Ez is nagyon tetszik. Örülök és köszönöm, hogy olvashattam!

Álmatlanság – Az utolsó mondat megfogalmazása, sajnos, rám is érvényes, ez segít kicsit közelebb kerülni a mondanivaló megértéséhez.
Jelen esetben is megcsodálhattam sajátos és egyéni képzet-, hangulat- és fogalom-társításaidat! Sokadszor olvasva is új élményt kaptam, kapok.
Szeretettel köszönöm és Gratulálok, mindegyik versedhez, kedves Irénke!

A Félhomály címűben nagyon közel tudod hozni az olvasót a kifejezni kívánt érzésekhez, hangulathoz. Remélem, mint mindig, az ilyen sötét tónusú verseid esetében, hogy alkalmi, a hétköznapokban ritkán adódó extra tapasztalatot örökítesz meg! A versed persze, nagyon tetszik!

Kedves Irénke! Örülök, hogy szép verseidből kerültek még a listára! Már az első, amit most újra olvashattam, is kíváncsivá tett, mi lehetett az a Goethe-verssor ami így felpiszkált és poétikus önvizsgálatra indított? Megköszönném, ha alkalmasint megtudhatnám, de addig is köszönöm, hogy olvashattam a miatta megírt érdekes, szép versedet!

A Sodródás című vers az életút bizonytalanságát, sorsunk esetlegessét vetíti élénk. De szerintem ez csak egy jól megírható téma. Egy költő, pont ez ellen harcol minden eszközével. Nagyon tetszik a vers!

Vélemény, hozzászólás?