3. Bodó Csiba Gizella: Miniatűrök [KMI A 033]

1.800 Ft

3, Bodó Csiba Gizella: Miniatűrök [KMI A 033] – 2024 – A5, 74 oldal, keménytáblás b. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

 

20 készleten

Kategóriák: , Címke:

Leírás

3. Bodó Csiba Gizella: Miniatűrök

A kötetben rövid, tömör bölcsességek, summázatok, aforizmák, gondolattöredékek, egyfajta “könyvjelzők” mellett “gondolatszikrákat” is találunk fájdalomról és szeretetről.

Kedves Olvasó!
 
     Az írás – számomra – olyan, mint az egészséges levegővétel: frissítő, felüdítő, és kihagyhatatlan! Másfél év – amolyan – gondolatszünet után becsengettem végre magamnak, és elindult a magyarórám, hogy “fogalmazás” házi feladataimat elvégezzem. Nagyon jó érzés volt, mintha kómából ébredne az ember.
     Így történt, hogy első mondatomat megfogalmaztam és leírtam: “Könyveket kell összeállítanom!̎̎ Volt, ami már régen készen állt, csak papíralapú könyv formában még nem jelentkezett! Ezek most bővített formában kerülnek a Tisztelt Olvasó elé.
     Most éreztem annak fontosságát, hogy a könyveim mind kerüljenek kézzel fogható formába, hogy bárhol, bármikor beletekinthessenek.
     Tisztelem a technikát és élek is vele, de találkozásaim a huncutságaival – ez adta ezt a gondolatot. Ma, amikor néha kétszázéves, vagy még korosabb könyvekbe áhítattal belelapozom, akkor úgy érzem, hogy nem egészen az én formám az, ami bármelyik pillanatban eltűnhet, vagy eltüntethető!
     Ezzel a két mondattal inkább csak az optimizmusomat akarom erősíteni, hogy igenis megmarad a Földünk egészségesen, nem éri támadás semmilyen visszavonhatatlanul pusztító erőktől, s akár kortársaim könyvei, alkotásai is megélnek akár kétszáz esztendőt is valahol egy könyvespolc poros sarkában. Ez nagyon fontos gondolat, azt hiszem.
     Kívánok Önöknek békés, olvasós délutánokat, s a jövő olvasóinak, hogy a megsárgult lapokon találjanak évtizedek múlva is érdekes, újat mondó gondolatokat.
     Szeretettel köszönöm megtisztelő figyelmüket, remélve, hogy belelapoznak a könyvekbe.
 

   (Bodó Csiba Gizella)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„3. Bodó Csiba Gizella: Miniatűrök [KMI A 033]” értékelése elsőként