Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 02. [KMI M 010]

2.000 Ft

Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 02. [KMI M 010] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

15 készleten

Leírás

Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 02.

Anisse haiku-buborékjai újra felpezsegnek. Létkérdéseket feszegetnek, a jó és a rossz fogalmát lengik körbe, felvillantanak egy-egy borgőzös hajnalt, buja gondolatot, néhány vágyálom is ott rejtőzik bennük.  A múló és visszatérő érzések, megélt hangulatok kipattanásának lehetünk tanúi.

Megjelenik a természet is bennük, hol kizöldül a rét, virágba borul a táj, máskor az ősz rozsdája fogja be a leveleket, vagy a fagyos lehelet lengi be a vidéket és az ember szívét.

Előtörnek a megkopott emlékek, megjelenik valamiféle bizarr fény, kísérteties homály. Több érzékszervünkre hatnak. Színeket látunk, csörrenést, csikordulást hallunk.

Felsír az örök szerelem vágya, s felhangzik az eksztázis sikolya. Belekarmol a létbe a fájdalom, de a csacska macska játékossága egy kis időre elfeledteti a gondokat.

Megragadják az elmúlást, a végtelenséget, s bár sztoikus nyugalmat is képesek árasztani, mégis ott vibrál bennük a nyugtalanság, beteg árnyék vetül a szétpattanó lét-buborékokra.

Elégikussá teszi nagy részüket a bennük feszülő ellentét, de némelyikük könnyed, szinte szenvtelen, egyszerű hangulatokat ragadnak meg, s felhívják figyelmünket arra, hogy túl könnyen sebezhetőek vagyunk.

Az 55 buborékot tartalmazó kötet belső méretei (5 cm x 7 cm x 5 mm) is a haikuk formájára utalnak.

Kutasi Horváth Katalin

Borító: L. Ritók Nóra – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 02. [KMI M 010]” értékelése elsőként