Dobrosi Andrea: Berecsogár [KMI A 027]

3.500 Ft

Dobrosi Andrea: Berecsogár [KMI A 027] – 2024 – A5, 68 oldal, puhatáblás b. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

 

20 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Dobrosi Andrea: Berecsogár 

Amikor az ember valami újat létrehoz, jobbára az vezérli, hogy előre haladjon, fejlődjön. Ezzel a motivációval léptem rá erre az útra, hogy elkezdtem gyerekverseket írni.

Ez az első kicsiknek szóló kötetem. 52 verset és 20 színezhető rajzot tartalmaz. Terveim szerint a gyermeki fantáziára van bízva azok színvilága.

Mert a képzelet csodákra képes. Először megszületnek az álmok, majd a valóság forrásából vizet fakasztva létrejön valami üdítően tarka és szép virágmező, ami valóban előre mozdít.

Borsos Éva tanítónő volt az, aki titkon arra buzdított, hogy a gyermeki lelkekhez szóljak. Az ő hatására kezdtem el ennek a korosztálynak verseket írni. Akkoriban csak egy gyerekversem volt, amiről pozitívan nyilatkozott. Ez a “Mesevár”, ami szintén megtalálható a kötetben.

A könyv címe nem mindennapi, annak külön története van.

Köszönöm Tóth Tímeának, hogy az online tér egyik hozzászólásában a “Berecsogár” szót megemlítette. Valahogy rögtön tudtam, hogyha egyszer lesz egy gyerekverses kötetem, majd ezt a címet kapja.

Aztán megírtam hozzá a “Berecsogarat”, hogy legyen benne egy ilyen vers is. A többi magától jött. Nem volt megállás.

Létrehoztam egy új formát, egy olyat, ami passzol ezekhez a versekhez. Próbáltam az egyszerűség elvét követni, figyeltem a ritmust, és nagy szerepet tulajdonítottam a rímeknek. Talán így könnyebben megjegyezhetőek.

Baranyai Attila is inspirált, mint e kötet szerkesztője, hiszen a hozzáértésének köszönhetően leltem rá arra, hogy színező is legyen a kötetben. Remélhetőleg örömmel szolgál a kis művészeknek!

Ha pedig nincs Kutasi Horváth Katalin, aki e könyv nyelvi lektora, elbújhatok a szégyenemben, hogy ejnye-bejnye, nem ügyeltem a részletekre!

Oszlánszki Mária pedig, mint illusztrátor, gyönyörű képeket alkotott, szeretettel ajánlom őt is, kitűnő színezőket készít.

Szóval megalkottam a magam kis “úját”, amit most a kezében tart a kedves Olvasó.

Persze minden, ami új, egyszer régi lesz, de számomra ezek a versek mindenképp maradandóak. Akármilyenek. Az én “gyermekeim”, és minden gyermek megérdemli a törődést! A világ pedig attól szép, hogy törődünk, empatikusak vagyunk.

Tulajdonképpen a szeretet az a mozgatórugó, ami az újat, a fejlődést létrehozza. Mert hiába vagyunk különbözőek, abban mindenki egyforma, hogy pozitív megerősítésre vágyik.

Verseim is különbözőek, különböző alkalmakra szólnak, de nem a felnőttek nyelvén, mert a gyermeki én nagyon fontos ahhoz, hogy valami újat létrehozzunk.

Nekem így sikerült!

   (Dobrosi Andrea)


(3.100 Ft alatti összvásárlás esetén fizetés előtt használd a “POSTA” kupont az ingyenes szállításhoz!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dobrosi Andrea: Berecsogár [KMI A 027]” értékelése elsőként