Domonkos Marcell: A pillanat íze [KMI M 020]

2.000 Ft

Domonkos Marcell: A pillanat íze [KMI M 020] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

3 készleten

Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Domonkos Marcell: A pillanat íze

Tizenhét évvel ezelőtt kezdtem el a japán nyelv tanulását, és azóta is fontos, hogy ne csak a nyelvet, de a nép kultúráját, irodalmát is ismerjem.  Ebben nagy segítségemre volt, hogy a rendelkezésemre álló tananyag is tartalmazott ilyen témájú cikkeket. Így ismertem meg a
haikuköltészetet.

Az olvasott költemények hatására magam is elkezdtem írni ebben a versformában. Először a környezetemben észlelhető természeti jelenségekről írtam, ami általában jellemző vonása a haikunak. Emlékszem, a legelső ihletet a kertünkben található elszáradt körtefa adta, amelyen itt-ott mégis termett néhány gyümölcs. Ezután következtek a dombok, a hegyek, a falevelek, az évszakok, az országút és hasonló motívumok. Ezek már pályázaton is szerepeltek, közvetlenül a megadott témára írtam őket.

A jól bevált recept szerint írt művek után kezdtek kialakulni az egyéni stílusú alkotások, a téma már inkább a mindennapi életben megtapasztalt dolgok és a saját életem meghatározó fordulatai lettek. Ezek közt akadt olyan, amit hosszabb ideig tervezgettem, de többnyire az utcán sétálva, egy váratlan ötletből fakadóan születtek a haikuk, amint megpillantottam valami jellegzetességet, amit érdemes az adott pillanatban megörökíteni, akár egy fényképet. A haikuköltészet pedig mindig is erről szólt, hogy örökítsük meg az adott időpillanatot, ami egyszeri és megismételhetetlen.

Domonkos Marcell

Borító: Domonkos Marcell – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Domonkos Marcell: A pillanat íze [KMI M 020]” értékelése elsőként