Gáspár Klára: Székely szív

2.500 Ft

248 oldal – 2020

 

1 készleten

Leírás

Gáspár Klára: Székely szív

Anyjának Józseffalván kincsem vagy Zoltánka volt, apjának csak „a gyerek”. Az asszony szeretettel becézgette, és megpróbálta megvédeni a részeges, verekedős apától, ami a sok munka és az újabb kisgyerek mellett nem mindig volt eredményes.

Muttinak és Fatinak pedig egyszerűen Zozó volt. Fati gyönyörű meséket mondott, tanítgatta, csodás játékokat készített neki, Mutti a kedvenc ételét főzte, és a saját maga készített csodás ruhákba öltöztette.

Még szerencse, hogy Józseffalván jött a tűzvész! Bár Zozó nem tudta, hogy ez mit jelent, de hallotta, hogy emiatt nem kellett hazamennie, hosszabb ideig maradhatott keresztszüleinél.

A tűzvészt szereti.

Aztán jött a háború. Őt sem ismerte, de sokat hallott róla. Mindenfelé emlegették. A háború vonattal elvitte Muttit és Fatit. Hiába várta őket, nem jöttek érte.

Később a háború azt mondta, hogy nekik is menni kell. Hosszú úton, sok napig utaztak. Amikor végre megérkeztek, akkor Mutti és Fati nem volt ott.

A háborút nem szereti.

VALAMIT KI KELL TALÁLNIA, HOGY ÚJRA ÉRTE JÖJJENEK!

 

A regény a harmincas évek végén Bukovinában játszódik, majd azt követően a háborúnak az Ambrus család életére történő hatását mutatja be. Hogy éli meg a néhány éves gyermek, hogy az általa mindenkinél jobban szeretett székely-német keresztszüleit Sziléziába telepítik, majd fél évvel később neki szüleivel Bácskába kell költöznie.

A trilógia második része.

(TOVÁBBI PLD.-OKAT MEGRENDELNI KIZÁRÓLAG A SZERZŐ CÍMÉN LEHET: gasclar@gmail.com)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gáspár Klára: Székely szív” értékelése elsőként