Herczeg-Vecsei Katalin: Balatoncseppek [KMI M 004]

2.000 Ft

Herczeg-Vecsei Katalin: Balatoncseppek [KMI M 004] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2022 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

2 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Herczeg-Vecsei Katalin: Balatoncseppek

A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. Számomra azonban ennél jóval több.

A “magyar tenger” a szülőhelyemhez, Tapolcához közel helyezkedik el, így gyermekkorom nyarainak legfőbb színteréül szolgált. A gondtalan nyári napokat kínáló, az ősz ezer színében pompázó, a télen fagyosan dermesztő és a tavasszal újjáéledő tó számos érzelmet vált ki azóta is belőlem: örömöt, bánatot, boldogságot, szomorúságot, békességet, nyugtalanságot, felszabadultságot, kiüresedést, elszántságot, fásultságot.

A Balaton-felvidék harmonikus szépsége; a Tapolcai-medence tanúhegyeinek sziluettje, a dombok napsütötte, szőlős lankái, az előttük lustán elnyújtózó tó víztükre mindig megihlet. Kötődésem a tájhoz nem csupán az írásaimban, hanem az életmódomban is tetten érhető, ezért az úszás, a természetjárás, a csónakázás, a horgászat visszatérő motívuma a haikuimnak.

A Balaton szerelmeseként kimeríthetetlen témául szolgál a víz, a vízen tükröződő fények játéka, a különböző légköri jelenségek, az ember és a természet viszonya, a tó növény- és állatvilága is.

Bízom benne, hogy ezek az apró kis írások, a “Balatoncseppek” tóvá nőnek a kedves olvasókban, és általuk szeretett tavamon kívül engem is kicsit jobban megismernek.

Herczeg-Vecsei Katalin

Borító: Vecsei János – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Herczeg-Vecsei Katalin: Balatoncseppek [KMI M 004]” értékelése elsőként