Jártó Róza: Anya! nézd, egy szép virág…

1.500 Ft

verses kötet. 108 oldal, kemény kötésben

20 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Jártó Róza: Anya! nézd, egy szép virág…

Megjelent: 2015-ben, Róza & Julius kiadó gondozásában

 

Leírás:

„Jártó Róza négy éve írta első versét, és máig egy kötetre valót gyűjtött össze.

Három prózai könyv megjelenésével a háta mögött épp ideje, hogy újabb könyvében a verseit mutassa be az olvasóknak. Ahogyan az elbeszélő munkáiban, ugyanúgy a rímeiben is önmagáról és a környező világáról rajzol őszinte, utánozhatatlan képeket.

A verseiből hiányzik az erőltetettség, az egoizmus, a mély absztrakció, a szóbűvészet, a fölényeskedő hangsúly, a semmit-mondás, a kétértelműség, a túlhajszolt torz forma, vagy minden egyéb modernnek tartott, kísérletezésnek nevezett irányzat. Mindezek számára fals hangok, fals formák, ő a maga útját járja… és már megtalálta sajátos „jártói” hangját.

Versei különlegesek a maguk egyszerűségével, magvasságával, színes sokoldalúságával, népiességével. Legnagyobb erényük az a hallatlan törekvés a megejtő szépségre, amely csak a népi egyszerűségben és tömörségben jelenhet meg istenigazából. Itt a sorokból eredendően sugárzik a szépség és szeretet az olvasó felé.

Mindig az elesett, az igazán segítségre szoruló kisember érzésvilága szűrődik át ritmusain, rímein. Mondanivalója az igazmondás, sorai az ölelés, rímei a közeledés kifejezői…

Fogadják szeretettel

                      Jártó Róza és Derkovats Gyula”

(A kötet rendelésekor használd a “POSTA” kupont az ingyenes szállításhoz!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jártó Róza: Anya! nézd, egy szép virág…” értékelése elsőként