Jártó Róza: Az élet zenéje

2.000 Ft

kisregény. 194 oldal, kemény kötésben

20 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Jártó Róza: Az élet zenéje

Megjelent: 2020-ban, Róza & Julius kiadó gondozásában

 

Leírás:

„Sehol sem kaptam munkát.

Persze ez így nem igaz, hisz mindenkinek joga volt munkát kapnia. De bárhova is mentem, a hírem megelőzött. Senkit sem érdekelt, hogy a történetből, amit hallottak, mi is lehetett az igaz, és mi az, ami nem az volt.

Abban is biztos voltam, hogy szinte mindenki tudja az igazságot, mégsem mertek nem úgy tenni, hogy nem veszik tudomásul a felsőbb helyről jött döntést. Mert volt döntés, hisz itt vagyok és munkáért kuncsorgok. Az, hogy így én kerültem lehetetlen helyzetbe, szinte senkit sem érdekelt.

Akkor már azzal is tisztában voltam, hogy maga az, hogy szakszervezet, egyenlő a nullával. Hiába fordultam a szakszervezethez a sérelmemmel, szinte sértőek voltak velem. Még azt is kétségbe vonták, hogy igazat mondok és szerintük én voltam az, aki kikezdett Hegyesi elvtárssal, de valamiért menet közben meggondoltam magam.

Olyan helyzetet teremtettek, hogy nem tehettem mást, el kellett jönnöm a gyárból.

Pár hétig táppénzen voltam. Igaz, ez idő alatt is kerestem munkahelyet, de még segédmunkásnak se vettek fel sehova, nemhogy a végzettségemnek megfelelő munkakörbe

Azelőtt a közgazdasági szakérettségimmel, képesített könyvelőként dolgoztam, helyesebben önálló munkatársként, ami önálló feladat- és döntési körrel végzendő munka volt. 

Mostanra meg már kétségbeejtő lett a helyzetem…

 (Részlet a könyvből)”

(A kötet rendelésekor használd a “POSTA” kupont az ingyenes szállításhoz!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jártó Róza: Az élet zenéje” értékelése elsőként