Jószay Magdolna: Anyám emlékére [KMI M 019]

2.000 Ft

Jószay Magdolna: Anyám emlékére [KMI M 019] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

3 készleten

Leírás

Jószay Magdolna: Anyám emlékére

Édesanyám életem legdrágább kincse – mint legtöbbünk számára a saját édesanyja. Ezért ezúttal egy csakis róla szóló, ötvenöt haikuból álló mini­kötetet állítottam össze. A könyv borítóján anyám régi – lánykori –, korhű igazolványképe látható.

Egy anya pótolhatatlan. Igaz, szerető, támogató, a legjobb barátnőként is helytálló; az egész életében mellettünk álló örök biztonság, az áldozat- és segítőkészség megtestesítője, aki bennünket világra hozott. Meg nem szűnő szeretettel, óvó gondoskodással, féltéssel felnevelt, utunkat egyengette, mellettünk volt, bármilyen helyzetbe is kerültünk. Édesanyám küzdelmes élete példakép marad mindig is számomra. Az én életem sem volt könnyű, de az övé százszor nehezebb volt.

Átélt háborút, édesapja fogságát úgy, hogy négyen voltak testvérek, s anyjuk egyedül állt helyt; elviselt ezer nélkülözést, gondot, bajt, szegénységet; majd saját kétgyerekes családja mellett ápolta nagy gonddal édesanyját és testvérét évekig… Élete vége felé mi ápoltuk, gondoztuk őt, majd mikor ez meghaladta erőnket és tudásunkat, egy otthonban élte utolsó pár esztendejét.

Ezzel a könyvecskével szeretnék emléket állítani számára. Remélem, lesznek, akik szívvel, empatikus lélekkel fogadják ezeket a haikukat.

Jószay Magdolna

Borító: Jószay Magdolna – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jószay Magdolna: Anyám emlékére [KMI M 019]” értékelése elsőként