Jószay Magdolna: Fény, idő, tér [KMI M 016]

2.000 Ft

Jószay Magdolna: Fény, idő, tér [KMI M 016] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

2 készleten

Leírás

Jószay Magdolna: Fény, idő, tér

A fény, az idő, a tér tág fogalmak. Olyanok, melyek számtalan elvonatkoztatott képzetet hordozhatnak magukkal. Örök idők óta léteznek.

Ezek elgondolkoztatják, megragadják az embert, hiszen összefügghetnek e fogalmak, egyik akár következhet a másikból, s máris egy új teóriát, más következtetést, feltevést fogalmazhatunk meg.

Én nagyon szeretek ezekről elmélkedni, s ha az ember minden ilyen gondolatot három sorban, 17 szótagban akar kifejezni, óhatatlanul törekszik a lényegre, hogy megértethesse magát azokkal, akik olvassák.

Természetesen nem mindenki gondolkodik ugyanígy e fogalmakkal kapcsolatban, épp ez az érdekes, hogy próbáljunk meg akár többféle szemszögből is látni elképzeléseket!

Előző két minikönyvemben a természet, illetve az évszakok sokkal vizuálisabb témáival nem igazán áll rokonságban e minikönyvemnek a tar­talma, de ez nem is szükséges.

Remélem, aki kézbe veszi, ezekben a haikukban is megtalálja azokat a gondolatokat, érzéseket, hatásokat, amelyekért íródtak.

A fények játéka, változása éppúgy megragadja a lelkünket, mint ahogy az idő keretekbe szorítja létezésünket, s mégis időtlennek érezhetjük a pillanatokat, s bár térben is korlátozva vagyunk, szabadon szárnyalhatunk…

Jószay Magdolna

Borító: Jószay Magdolna – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jószay Magdolna: Fény, idő, tér [KMI M 016]” értékelése elsőként