KMI-VERSLISTA: Lét-szín-terek 02. [KMI M 021]

2.000 Ft

KMI-VERSLISTA: Lét-szín-terek 02. [KMI M 021] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

3 készleten

Leírás

Kortárs Magyar Irodalom – Verslista: Lét-szín-terek 02.

Előszó

Ismét a létezés színterein barangolhat, ki a Kortárs Magyar Irodalom – Barátok Verslista csoport alkotóinak ezen újabb pundurkáit tartalmazó minikönyvét lapozza.

Tizennyolc szótagba foglalt gondolatainkban valós és szimbolikus, konkrét és elvont kiruccanásokat teszünk környezetünkben, külső és belső világunkban.

Körülnézünk az aranyló, lüktető domboldalakon, a hangulatos lankák közt; a locsogó hullámokba vetve magunk leereszkedünk a tengerek mélységeibe, mint a gyöngyhalászok; bemerészkedünk a barlangok sötétjébe, hogy meghallgathassuk szívverésüket.    Majd felemelkedünk, és szellőként vándorlunk a felhőhegyek közt; vagy oázist keresünk a lét sivatagjában. A vadasparkba ellátogatva felmerülhet a kérdés, hogy kit kitől kell védenünk.

A romok közt sétálva meghalljuk a múlt meséjét, üzenetét; a fehér falak között vajúdó sikoly pedig ráébreszt minket: beteg a világunk, így nemcsak a kórházakban van szükség gyógyítókra…

Tévelygő lelkek bolyonganak létünk alagútjában, s mindannyian szeretnénk meglátni a fényt, a kiutat.

Kacatok helyett igazi kincseket kínálunk a padlásra menet, s a mi lélekpincéink mélyén a titkok csendje lappang. Mindenkit várunk, jöjjön velünk, bebizonyítjuk: az alkotás az igazi élet-szín-terünk!

Kutasi Horváth Katalin

Borító: L. Ritók Nóra – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

A kötet szerzői: Dobrosi Andrea, Domokos Edit, Gáspár Klára, Gáthy Emőke, Holécziné Tóth Zsuzsa, Horváth-Tóth Éva, Jószay Magdolna, Kalocsa Zsuzsa, Keczely Gaby, Kincses János, Kisznyér Ibolya, Klotz Mária, Kristófné Vidók Margit, Kutasi Horváth Katalin, Petres Katalin, Sági Klári, Szabó Eszter Helka, Szakács Anna, Záruba Ildikó, Záruba Károly Valér)

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KMI-VERSLISTA: Lét-szín-terek 02. [KMI M 021]” értékelése elsőként