Akció!

Magánkozmosz 2022 antológia [KMI A 001]

Original price was: 2.000 Ft.Current price is: 1.500 Ft.

Magánkozmosz 2022 antológia [KMI A 001] – 2022 – A5, 208 oldal – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

1 készleten

Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Magánkozmosz 2022 antológia

L. Ritók Nóra látványos Novemberi séta c. grafikája található a borítón, és a 14 éves Mihályi Dani hangulatos természetfotói díszítik a könyvet.

A Sodrásban utódjában, a Magánkozmosz antológiánkban nagy szerepe van a visszaemlékezéseknek, a kedves, meghitt, sokszor elfogódott hangú történetmesélésnek, a szülők, a tárgyak megidézésének.
A költő- és íróelődök : József Attila, Reményik Sándor, Weöres Sándor, Illyés Gyula, Tóth Árpád, Babits Mihály, Tanner Ilona, Móricz Zsigmond… szavai, alakjai is több művet ihlettek.
A KMI – Barátok Verslita nyílt pályázatai, heti játékai is művek sorát eredményezte. Visszatérően megjelennek a kötetben a népszerű versformák, a haikuk, az apevák, a pundurkák, a szonettek.
Megragadja a szerzőket a természet körforgása, egy-egy épület, műemlék, virággal benőtt rom, akár egy híd vagy egy gyöngyvirág, játékos macska vagy hűséges kutya, egy-egy ünnep vagy feledhetetlenné magasztosult varázslatos pillanat.
Ám ott settenkedik a remény mögött a magányosság, az élet hátterében a halál. Igaz, mindent megszépíthet a képzelet, nyugalmat hozhat az alkotás…

Finom görbe tükör nyílik a kötetben ránk, világunkra, társadalmi együttélésünket is olykor humorral, iróniával fűszerezve tálalja elénk egy-egy írás. Az emberek és a házastársak egymás közti viszonya örök, megunhatatlan, kíváncsiságot előidéző téma. MIndenkinek jó olvasgatást, tartalmas, szép gondolatok felfedézését kívánjuk szeretettel!

(3.100 Ft alatti összvásárlás esetén fizetés előtt használd a “POSTA” kupont az ingyenes szállításhoz!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magánkozmosz 2022 antológia [KMI A 001]” értékelése elsőként