Petres Katalin: Cseppben a tenger [KMI M 015]

2.000 Ft

Petres Katalin: Cseppben a tenger [KMI M 015] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

2 készleten

Leírás

Petres Katalin: Cseppben a tenger 

 

“Cseppben a tenger” minikötetem címe, ez egyik – a könyvben az első – haikum kezdősora, mert a haiku tömörségével, csillogásával és varázsával a vízcseppre emlékeztet.

Majd azzal a gondolattal folytatom: a haikuban ragyog / minden költészet, hiszen ez a japán műfaj nem véletlenül honosodott meg az európai irodalomban vagy a világ költészetében. Csodálatos természeti képeivel, fordulataival és elgondolkoztató tömörségével igazi kihívást jelent a poéták számára.

Nem véletlenül tartják azt, hogy egy haikut legalább kétszer kell elolvasni annak érdekében, hogy valóban eljusson az értelmünkig. Ezért javaslom, hogy ne csak egyszer fusson végig az olvasó szeme rajtuk.

Én viszonylag későn találtam rá erre a műfajra, de azóta nagyon megszerettem, és nem tudok betelni vele.

Aki még soha nem próbálkozott haikut vagy pillanatverset (apevát, pundurkát, mütyürkét) írni, annak nem tűnik fel a jól sikerült műnél annak nehézsége.

Szerintem a pillanatversek akkor igazán jók, ha könnyedségükkel olyan természetesnek tűnnek, mintha éppen csak kibuggyantak volna a költő tollából.

 

Petres Katalin

Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Petres Katalin: Cseppben a tenger [KMI M 015]” értékelése elsőként