PUNDURKA 3. – folyóirat – 2021

600 Ft

PUNDURKA 3. – folyóirat – 2021 – A5, 40 oldal

20 készleten (utánrendelhető)

Leírás

PUNDURKA 3. – folyóirat – 2021

Ez a fiatal, mindössze 18 szótagos versforma hamar ismertté és közkedveltté vált a Kortárs Magyar Irodalom oldal tevékenysége által, és rövid időn belül életképesnek bizonyult. A Pundurka csoportban egyre nagyobb lett az érdeklődés iránta. Népszerűségéhez hozzájárult az is, hogy a Képzeld el… folyóirat 2019/05. Állatos pundurkák száma nyomtatásban – és a folyóirat honlapján – is megjelent. A csoport 2019 augusztusában a nem verslistás tagok számára alakult, ahol a későbbi pundurkás – nyílt – pályázatra egy bemelegítő, érzékenyítő játék indult, melynek során sok szép pundurka született, s az ezekből válogatott versekkel egy pdf készült: Pundurkák 1., mely által még többekhez eljutott ez az új, kedves kis forma.

A pályázat után megjelent a Feketén-Fehéren c. folyóirat 2020/01. nyomtatott száma – Pundurkák 22 témára címmel, mely a folyóirat honlapján is megtekinthető –, s nagy örömünkre szolgál, hogy a Pundurka csoport tagjai közül többen is szerepelnek a nyomtatványban, sőt, néhányan azóta már csatlakoztak a Verslistához is. A pályázat óta már verslistások is szerepelnek a csoportban, s egy újabb pdf készült: Pundurkák 2.

Nemrég egy újabb (antológiát eredményező) pályázat – Virágok haikura, pundurkára, apevára – zárult, ahol 32 héten át rengeteg pundurka született tizenhat virágról, és legtöbbször csaknem annyi, olykor több pundurka érkezett, mint a szintén nem régi, de már korábban jobban elterjedt apevából.

A pindurka versek által az előbb említett pályázat óta – hétről hétre új témákban kipróbálva a forma további lehetőségeit és saját magukat – csak még közelebb kerülhettek egymáshoz a rövidebb formákat kedvelő, ill. az újdonság iránt érdeklődő pundurkabarátok.

Ebben a kiadványban szép lelkek és mély gondolatok tárulnak fel a bizalmas emlékeket, tapasztalatokat, bensőséges érzelmeket megosztó csoporttagok által. Sok érzéki finomság, lágyság mutatkozik a sorokban.

Kutasi Horváth Katalin

(A kiadvány szerzői: Bartalovics Terézia, Boda Zsófia Borbála, Bőhm Etelka, Braun Rózsa, Buday Éva, Dobrosi Andrea, Domokos Edit, Gáspár Klára, Gyergyói Edit, Holécziné Tóth Zsuzsa, Horváth-Tóth Éva, Jószay Magdolna, Juhászné Bérces Anikó, Keczely Gaby, Kisznyér Ibolya, Klotz Mária, Koós László geleji, Kovács Ádám Máté, Kozák Mari, Kutasi Horváth Katalin, Márton Csilla, Nagy Csaba, Pásku Erzsébet, Petres Katalin, Péteriné Jencski Erzsébet, Radmila Marković, Radnóti Léda, Sági Klári, Szabó Edit Irma, Szabó Eszter Helka, Tamás Andrea, Ternyila Pál, Thesaurus, Tóth Lászlóné Panni, Tuboly Erzsébet és Vitos Irén)

(1.500 Ft összvásárlás alatt NEM postázunk! 3.100 Ft alatti összvásárlás esetén fizetés előtt használd a “POSTA” kupont az ingyenes szállításhoz!)

CSATLAKOZZ Facebook csoportunkhoz!: https://www.facebook.com/groups/pundurka

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PUNDURKA 3. – folyóirat – 2021” értékelése elsőként
>