PUNDURKA 4. – folyóirat – 2021

650 Ft

PUNDURKA 4. – folyóirat – 2021 – A5, 40 oldal

14 készleten (utánrendelhető)

Leírás

PUNDURKA 4. – folyóirat – 2021

A pundurka hamar közkedveltté vált a Kortárs Magyar Irodalom oldal tevékenysége által. Először a Képzeld el… folyóirat állatos pundurkás száma jelent meg 2019-ben, majd beindult FB-csoportunkban a forma iránti érzékenyítés, melynek eredménye a Pundurkák 1. száma, ezt követte további kettő összeállítás, miközben egy pályázatfolyam eredményeként a Feketén-Fehéren pundurkás száma is megjelent, de egy szép antológiával is dicsekedhetünk azóta: a Virágok haikura, pundurkára, apevára 16 virág (és a forma) szépségét zengi.

A pindurka versek hétről hétre hódítanak folyamatosan, az elmúlt időszakban az érzelmek húrjait pengettük végig az abc betűit követve, megosztva egymással akár legbensőbb gondolatainkat is, feltárva lelkünk szegleteit, titkos vágyainkat, elméláztunk emberi kapcsolataink őszinteségéről, mélységéről, miközben szembesültünk saját hibáinkkal és erényeinkkel is. Reméljük, a válogatás sokakat kíváncsivá tesz!

Néha megmosolyogjuk bocsánatos emberi hibáinkat, olykor bölcselkedünk, általánosítunk, tanulságokat fogalmazunk meg, tükröt nyújtunk mások elé, miközben magunkba nézünk, megidézünk történéseket, ritkábban vagy gyakrabban megélt érzéseket. Kiderül, mit tartunk elnézhető vagy elítélendő hibának, mi az, ami a legmélyebben fáj, esetleg amin nem is tudjuk túltenni magunkat.

Oly sokfélék vagyunk, annyira másképp – és sokszor mi magunk is sokféleképpen – éljük meg a világ dolgait, olvasmányainkból, filmélményeinkből, a hétköznap megélt történetekből vesszük gondolatainkat, vagy csak hallomásból megismert eseményekre hivatkozunk. Hol ezt, hol azt az ismerősünket, rokonunkat képzeljük magunk elé, mikor formába öntünk egy érzést, hol egy frissen megélt saját élményt, vagy egy több évtizedes hangulatot idézünk meg, de legtöbbször a sok-sok megtapasztalt esemény során kialakult véleményünket, benyomásunkat rögzítjük egy-egy pundurka segítségével. Lélekemelő olvasgatást a válogatott pundurkákhoz!

Kutasi Horváth Katalin

(A kiadvány szerzői: Bartalovics Terézia, Buday Anikó, Buday Éva, Csernyi Noémi, Domokos Edit, Elem Elemér, Gáspár Klára, Gyergyói Edit, Holécziné Tóth Zsuzsa, Horváth-Tóth Éva, Joó Brigi, Jószay Magdolna, Kertész Nóra, Kisznyér Ibolya, Klotz Mária, Körmendi Rita, Kristófné Vidók Margit, Kutasi Horváth Katalin, Leslie Pintye, Pásku Erzsébet, Péteriné Jencski Erzsébet, Petres Katalin, Radmila Marković, Radnóti Léda, Sági Klári, Szabó Edit Irma, Szabó Eszter Helka, T. Bernáth Panni, Tuboly Erzsébet)

(1.500 Ft összvásárlás alatt NEM postázunk! 3.100 Ft alatti összvásárlás esetén fizetés előtt használd a “POSTA” kupont az ingyenes szállításhoz!)

CSATLAKOZZ Facebook csoportunkhoz!: https://www.facebook.com/groups/pundurka

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PUNDURKA 4. – folyóirat – 2021” értékelése elsőként