Turóczi Levente: Az ősz színei [KMI M 029]

2.000 Ft

Turóczi Levente: Az ősz színei [KMI M 029] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2024 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

7 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Turóczi Levente: Az ősz színei

A fiatal Turóczi Levente számára is a csend és a nyugalom megtestesülése a természet. Haikuival, apeváival és két pundurkájával éretten üdvözli a beköszönő őszt, hogy annak szépségeit fel-felvillantva, méltatva és a mulandóságra emlékeztető jellemét feltárva aztán búcsút inthessen neki egy kicsit már a telet is megelőlegezve, hisz a körforgást megállítani nem tudja, nem is akarja. Hozzátartozik a változás az élethez.
   A halál gondolata a hulló levelek és a Halloween szokásainak révén, a Holtak napjára való emlékezés által megérinti, ám nemcsak a nemlét komorsága, de a játékosság is helyet kap olykor rímes kis remekeiben.
   Elénk idézi a szüret forgatagát, a jellegzetes őszi színek kavalkádját, vagy könnyedén elénk pottyantja az érett gesztenyéket, szinte halljuk, ahogy koppannak, s érezzük sülő illatukat is. Mintha ütemesen dobolna az eső, vagy a szemünk láttára fészkelné be a kis sün magát a friss avarba. Hallani, ugye, a neszezését? Versírónk nem is tudná titkolni: kedvence ez az évszak.
   De áthangzik sorain a boszorkák kacaja is, mint ahogy előttünk libbennek tova a szellemek, vagy suhannak el a denevérek. Láttató, az érzékeinket megmozgató hangulatképek ezek, jellemző, olykor misztikus jeleneteket is tükröző motívumokat ragadnak meg.
   A kis kötet mégis derűt sugároz!

Kutasi Horváth Katalin

Borító: Hustyava Zoltán – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Turóczi Levente: Az ősz színei [KMI M 029]” értékelése elsőként