Akció!

Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 01. [KMI M 001]

Original price was: 2.000 Ft.Current price is: 1.200 Ft.

Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 01. [KMI M 001] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2022 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

12 készleten

Leírás

Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 01.

Buborékok. Anisse haiku-formában felmerülő gondolatai, múló, vagy makacsul visszatérő érzései, személyesen megélt hangulatai, még ha meg is próbálja néha kívülről szemlélni és szeretné rezignáltan elidegeníteni őket. Egymásnak feszülő vagy egymáshoz kapcsolódó szavak.

Kibuggyannak belőle, majd elpattannak lét-buborékjai. Szivárványos fényükkel vagy elboruló, tompa árnyalatukkal felhívják magukra a figyelmet, eltalálnak valamit bennünk pukkanásukkal. Ráébresztenek minket valamire. Felismerésre jutunk általuk. Nem oszlanak a semmibe, nem szűnnek meg a bennük megfogalmazott fájdalmak, lemondások vagy derűsebb képek, inkább olyan, mintha az ő szemével néznénk, az ő szívével éreznénk, s a buborékok hártyáján meglátnánk őt, és rajta keresztül szemlélnénk a világot. Hiába csattannak el, megmarad bennünk a látvány, az érzés.

Elidőtlenítik a létet, ahogy megragadják a természet szépségét. Az ellentétek szétfeszítik, a párhuzamok továbbrepítik a buborékokat.

Őt magát és minket is jelképeznek a felszálló, könnyed gömbök: megszületünk, s oly könnyen, oly hamar megsemmisülünk. Oly sebezhetőek vagyunk! Ragadjuk meg Anisse létének pillanatait!

E kötet 55 buborékot tartalmaz. A kötet belső méretei (5 cm x 7 cm x 5 mm) is a haikura utalnak.

Kutasi Horváth Katalin

Borító: L. Ritók Nóra – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Baranyai Attila (Anisse): Lét-buborékok 01. [KMI M 001]” értékelése elsőként