Holéczi Zsuzsa: Alkonyodás [KMI M 014]

2.000 Ft

Holéczi Zsuzsa: Alkonyodás [KMI M 014] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2023 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

5 készleten

Leírás

Holéczi Zsuzsa: Alkonyodás 

   Ezzel a mini haikukötettel egy eddig nem ismert oldalamról mutatkozom be. Hogy mi a haiku? Dr. Vermes György szerint:

Tizenhét szótag,

a világmindenséget

leírjuk velük!

   Ez egy japán versforma, 5-7-5 szótagos sorokból áll. Ezért is lett a könyv mérete: 5 cm x 7 cm x 5 mm.

   Haikuim többségében a Verslista alkotócsoport pályázatára íródtak, felölelik az élet minden területét (születés, halál, szerelem, boldogság, csalódás, reménység, anyaság… stb.) Összesen 140 haikum született, ebből adok közre most 55-öt.

   És hogy miért e cím? Mert ezek a kis versek olyan számvetés-formák… Nevezzük talán bölcselkedésnek életem alkonyán? Nem, nem búcsúzom: még csak “alkonyul”, ahogy a csodás ba­dacsonyi táj a címlapon. A fotóm egy sétahajón, a verslistás alkotótábor idején született.

Novellistának vallom magam, de ez a műfaj elcsábított.

Döntsd el: megbocsátható?

Aki haikut ad elő, minden verset kétszer mond el. Először meghalljuk, másodszor felfogjuk. Olvasni is így érdemes: lassan, elgondolkodva a sorok mélyebb értelmén. Kérlek, olvasd olyan szeretettel ezeket a csöpp alkotásokat, amilyennel én írtam!

Pár gondolat tőlem – neked.

Holéczi Zsuzsa

Borító: Holéczi Zsuzsa – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Holéczi Zsuzsa: Alkonyodás [KMI M 014]” értékelése elsőként