Jószay Magdolna: Természetdallamok [KMI M 005]

2.000 Ft

Jószay Magdolna: Természetdallamok [KMI M 005] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2022 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

2 készleten

Leírás

Jószay Magdolna: Természetdallamok

E könyvecske 55 db haikut tartalmaz. Egyfajta tematikára épültek: mind a természettel, annak szeretetével kapcsolatos. Legyen az a körülöttünk lévő táj: erdők, mezők, vizek, hegyek, kövek, várromok; vagy legyenek égi, éghajlati jelenségek, mint napnyugta, eső, köd, vihar, a felhőjátékok az égen; s az ég urai: a Nap és a Hold.

Az évszakoknak különös jelentőségük van, hiszen miattuk, bennük változik meg a velünk élő, körülöttünk lévő világ.

A fákkal kapcsolatos bensőséges érzések, a faölelések, ahogy élőlényekként érezzük egymás energiáit. A fák levelei, a napfény hatására kipattanó rügyek; az ezerféle virág… Mindnek különleges sugallata lehet.

A szorgos méhecskék, a számtalan apró élőlény: rovarok, lepkék, bogarak; nem beszélve a madarak sokaságáról. A végtelen természet.

S a haiku nemcsak erről szól, hanem a természet impulzusai által kinyert, velük kapcsolatos, néha átvitt értelmű gondolatokról.  Mindezt 5-7-5 szótagban.

Mint a kötet szerzője, remélem, e kis kötet elfogadásra talál. A természet, mi körülvesz bennünket, rengeteget jelent. Örömet, szépséget, vigaszt, reményt, gondolatokat. Nélkülözhetetlen. Számomra mindenképpen.

Jószay Magdolna

Borító: Jószay Magdolna – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jószay Magdolna: Természetdallamok [KMI M 005]” értékelése elsőként