Akció!

KMI-VERSLISTA: Lét-szín-terek 01. [KMI M 003]

Original price was: 2.000 Ft.Current price is: 1.500 Ft.

KMI-VERSLISTA: Lét-szín-terek 01. [KMI M 003] – 5 cm x 7 cm x 5 mm, 66 oldal, keménytáblás b., 2022 – sorszámozatlan pld. – Kortárs Magyar Irodalom Kiadó

3 készleten

Leírás

Kortárs Magyar Irodalom – Verslista: Lét-szín-terek 01.

Előszó

A létezés sokféle színtéren meg­­valósulhat. Bárhol felbukkanhatnak az élet csírái, a legképtelenebb helyeken is el lehet vegetálni, de vajon az ember, az alkotó mindenhol képes létez­ni? A lélek többet kíván, mint a test.

Mennyire számít a környezet, hogy befolyásolja érzéseinket, gondolatainkat, támo­gatja vagy megbénítja életünket, ihletünket, meghatározza alkotásainkat?

Vannak természetes, megnyugtató közegek: kellemes színtér a tópart, az erdő mélye, egy forrás környezete, a rétek világa, a hegyek öle. Megtalálhatjuk lelki nyugalmunkat faluhelyen, sokszor talán csak az emlékidézés, a képzeletünk szintjén.

Kevésbé élhető, zajos és forgalmas a nagyvárosok elidegenítő tere, és ott van az intim belső színterekkel szemben a nyílt területek, utcák világa. A hi­­dak nemcsak partokat kötnek össze, de jelképekké válhatnak, problémákat hidalhatnak át, ellentétes lelkeket, világokat képesek átjárhatóvá tenni.

Szent Ágoston óta a kert nemcsak a virágok, növények hona, de a lelki megbékélés, megtérés színtere is. És milyen nagy szükségünk is van arra, hogy néha rejtekünkben magunk lehessünk, átgondolhassunk dolgokat!

Ki hol talál búvóhelyre? A kötet valamennyi verslistás szerzője az írásban, ezúttal a pundurkákban talál menedékre, vigaszra, az alkotás az igazi élet-szín-terünk.

Kutasi Horváth Katalin

Borító: L. Ritók Nóra – Kötés: Kincses János – Tipográfia: Baranyai Attila – Nyelvi lektor: Kutasi Horváth Katalin

A kötet szerzői: Buday Anikó, Domokos Edit, Gáthy Emőke, Győri Nagy Attila, Holécziné Tóth Zsuzsa, Horváth-Tóth Éva, Jószay Magdolna, Kalocsa Zsuzsa, Keczely Gaby, Kisznyér Ibolya, Klotz Mária, Kristófné Vidók Margit, Kutasi Horváth Katalin, Mayer Zsó, Milló Ildikó, Petres Katalin, Szabó Edit Irma, Szabó Eszter Helka, Takács László, Varga H. Mária, Záruba Ildikó, Záruba Károly Valér)

(10.500 Ft alatti MINIKÖTET vásárlása esetén fizetés előtt használd a “MINI” kupont az ingyenes szállításhoz! FIGYELEM: más termékekkel történő együttes vásárlás esetén, ill. az összeghatár fölötti vásárlásnál a kupon nem érvényes!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KMI-VERSLISTA: Lét-szín-terek 01. [KMI M 003]” értékelése elsőként